BAS JO15-2 - Hierden JO15-2 : 6-1

BAS JO15-2 6 - 1 (3 - 0) Hierden JO15-2
13-4-2024, 09:00 uur

Vier op een rij

Als leider van een elftal zoek je een aanvoerder die de ploeg in het veld aanwijzingen kan geven, als het tegenzit de ploeg op sleeptouw neemt, jouw voetbalfilosofie deelt en overal inzetbaar is. Dat laatste is bij onze aanvoerder zeker van toepassing. Na het verkassen van Tim naar de 15-1 heeft Niek de taak als aanvoerder overgenomen. Niet alleen deze taak, maar ook vormt hij samen met Marc het nieuwe centrale duo. Toch was er dit weekend voor Niek weer de ruimte om in de voorste linie te verschijnen zoals hij de laatste weken ook al heeft gedaan. We waren deze week niet helemaal compleet, dus kwamen Robin, Sam en Thomas ons versterken. Met Robin achterin, Sam met een controlerende rol op het middenveld en Thomas op doel. Was er ruimte voor Niek in de spits.

In de eerste 10 minuten van de wedstrijd was het al raak. Sam, de tovenaar op het middenveld weet Niek te bereiken met een steekbal. Niek kapt vervolgens zijn tegenstander uit en schiet op doel 1-0. Hiermee maakt hij zijn vierde doelpunt in vier weken: Hoevelaken uit en thuis, Nijkerk thuis en nu ook Hierden thuis. Vier op een rij dus. Geen minuut later krijgt Leon de bal voor zijn voeten uit een hoekschop van Krijn. Leon bewaart het overzicht en ziet Sam vrij staan. Sam kiest een hoekje en rond beheerst af. Hierden komt meer in de wedstrijd en komt een paar keer met een diepe bal gevaarlijk op het doel af, maar mede door goed verdedigend werk van Marc, Robin en Thijmen en goed keeperswerk van Thomas weten de jongens de boel dicht te houden. BAS blijft gevaarlijk voor het doel van Hierden met onder andere Dylano. De oplettende kijkers en lezers hebben ook gezien dat Dylano de eerste helft niet op doel stond. Hem is beloofd dat hij ook een keer in het veld mocht. Hij heeft de eerste helft zijn speelminuten op de linksmid positie mogen verzilveren. De 3-0 valt als Niek ditmaal Sam op zijn wenken mag bedienen.

In de rust is Floris, de leider van de 15-1, teleurgesteld dat Sam wel 2 doelpunten en een assist geeft bij de 15-2, maar het laat liggen bij zijn elftal. Na goed onderhandelen mag Sam de laatste minuten van de wedstrijd spelen om eventueel zijn derde van de wedstrijd binnen te tikken en zijn hattrick compleet te maken. Dylano en Thomas zijn gewisseld van positie. Dylano mag nu het fort bewaken, helaas lukt dit niet helemaal als vlak na rust Hierden er snel uit komt met een vrije trap. Wij staan iets te ambitieus naar voren en kunnen de boel niet op tijd herstellen. Een speler van Hierden schiet de bal strak langs de paal 3-1. Dylano komt nog een keer goed weg als uit een vrije trap de bal door zijn benen op miraculeuze wijze de bal over het doel verdwijnt. BAS laat zich hierdoor niet kisten en gaat door met aanvallen. Een hoekschop van Krijn wordt weggewerkt en belandt voor de voeten van Thijmen. Hij brengt de bal weer in het spel en komt terecht voor de net op tijd uit buitenspel terugkerende Krijn. Krijn kapt zijn tegenstander uit en schiet de bal met boog om de keeper heen 4-1. Leon is op dreef en weet een paar keer de bal goed te veroveren, zelfs in de lucht is hij de baas en weet hij met een kopbal de bal te veroveren. En dan gebeurt er een memorabel moment. Krijn speelt Joost aan net over de middenlijn, Joost laat de bal tussen zijn benen gaan en draait weg bij zijn tegenstander. De speler van Hierden weet even niet meer wat er gebeurd en ziet vervolgens de bal ook door zijn benen verdwijnen. Joost is los en stoomt alleen op het doel af, hij legt de bal klaar voor zijn rechter en weet de bal piekfijn over de keeper in de verre hoek te schieten 5-1. Een doelpunt om je vingers bij af te likken. Het is ook nog even tijd voor Sam, hij krijgt nog een goed kwartier om zijn hattrick compleet te maken. Dit lukt hem ook als door een bal van Joost zich een weg baant naar het doel van Hierden en de bal in het linker hoekje prikt 6-1. Thomas krijgt nog een vrije trap, maar deze belandt helaas in de ballenvanger.

Volgende week mogen we uitgeslapen beginnen aan een spannende pot als we om 11:15 tegen Zeewolde 15-4 moeten voetballen.

Lars Dodde

Sam Hessel

Krijn Oerlemans

Niek den Teuling

Joost Lucassen

BAS JO15-2 - HIERDEN JO15-2 in beeld:

BAS JO15-2 - HIERDEN JO15-2: 6 - 1 (3 - 0)

10' doelpunt 1 - 0  Niek den Teuling (Sam Hessel)
11' doelpunt 2 - 0  Sam Hessel (Leon Jacobs)
22' doelpunt 3 - 0  Sam Hessel (Niek den Teuling)

42' doelpunt 3 - 1
43' doelpunt 4 - 1  Krijn Oerlemans (Thijmen Lucassen)
48' doelpunt 5 - 1  Joost Lucassen (Krijn Oerlemans)
60' doelpunt 6 - 1  Sam Hessel (Joost Lucassen)

Speler van de wedstrijd: Sam Hessel

Opstelling BAS JO15-2 (4-4-2):