Hoevelaken JO15-3JM 5 - 6 (2 - 2) BAS JO15-2
23-3-2024, 11:15 uur
Kleinhoven, Kerkepad 3 Hoevelaken

Het voetbal was, net als het weer, wisselvallig

Je kent het wel van die zaterdagen dat je de pannen van het dak speelt en de tegenstander alle hoeken van het veld laat zien. Alles zit mee, elke pass komt aan, elke voorzet op maat en elke bal voor het intikken. Omgekeerd kan het natuurlijk ook. Je speelt als een natte krant, komt overal net te kort of te laat en dan ziet de scheidsrechter ook niet alles even scherp meer. Ook het weer kan meezitten of tegenzitten, het ene moment schijnt de zon en kan de jas uit en het andere moment kan de jas dicht en de capuchon op als het met bakken uit de hemel komt. Dit is eigenlijk een korte samenvatting van de wedstrijd van afgelopen zaterdag: heel wisselvallig.

Afgelopen zaterdag mochten we na een lange zit in de auto onze talenten op de velden van Hoevelaken laten zien. We begonnen goed aan de wedstrijd en na twee minuten krijgt Thijmen van achteruit een diepe bal op de linkerflank. Hij kan de bal controleren en geeft de bal in de loop mee op Gianni die de bal in één keer op de pantoffel neemt en de bal in een hoekje schiet 0-1. Hier en daar drupt en waait het wat en het andere moment schijnt de zon weer. De wedstrijd gaat gelijk op en Hoevelaken krijgt meerdere kansen. Gelukkig weet Dylano met knappe reddingen de bal uit zijn doel te houden. Hij vist er zelfs een bal uit de kruising. Dylano is ook niet bang om uit zijn doel te komen. De speler van Hoevelaken weet dit wat minder te waarderen en na een klein opstootje moet hij het veld met een gele kaart het veld verlaten. Net als het weer kent BAS hierna wel een mindere fase en krijgt twee tegendoelpunten te verduren. Voor de rust komt BAS wel weer op gelijke hoogte door een vrije trap van Marc. De keeper weet in eerste instantie wel de bal weg te werken, maar de bal komt voor Gianni die binnen kan koppen en zijn tweede doelpunt van de ochtend maakt.

Na de rust komen we niet scherp uit de kleedkamer en krijgen meteen de 3-2 om de oren. Niet heel veel later krijgen we ook de 4-2 om de oren. Door goed druk zetten van Reornyshio en Krijn weet Krijn de bal te veroveren en Reornyshio de aansluitingstreffer in het hoekje te schieten. Helaas maakt Hoevelaken een minuut later de voorsprong groter, Dylano kan de bal in eerste instantie niet klemmen en de spits kan daardoor de rebound binnenschieten. Op dit moment heb ik de hoop wel een beetje opgegeven, hoe gaan we dit nog herstellen. In de tweede helft is Thijmen op de as van het veld komen spelen om de midmid van Hoevelaken uit te schakelen. Waar we hem vaker op de linkerkant zien floreren met zijn snelheid, kan Thijmen ook heel goed het leven zuur maken van zijn tegenstander. Na het uitschakelen van de midmid is nu de boom van een spits aan de beurt en Thijmen stelt zelf voor om centraal achterin te gaan staan. Ik kan uit betrouwbare bron vertellen dat de spits daarna nog weinig aan de bal is geweest. Dit is ook het kantelpunt in de wedstrijd. Niek verhuist naar het middenveld en begint met oorlog voeren. Hij maakte eerst een doelpunt uit de tweede lijn door een teruggetrokken voorzet van Joost 5-4. Niet kort daarna maakt Joost de belangrijke gelijkmaker op aangeven van Gianni 5-5. Niek is niet opgehouden met oorlog voeren en geeft de belangrijkste bal van allemaal op Gianni die zo hard schiet dat de bal door het net gaat. Hiermee tekent Gianni voor zijn tweede hattrick van dit seizoen en tevens het winnende doelpunt van de wedstrijd 5-6!!!! Het wordt nog wel even spannend als we vlak voor onze eigen 16 meter gebied nog een vrije trap weggeven, maar deze wordt in de tweede ring geschoten.

Volgende week is het de return tegen Hoevelaken in eigen huis, gelukkig zijn we er op tijd bij en begint de wedstrijd om 9:00