Hierden JO15-2 1 - 4 (1 - 2) BAS JO15-2
16-3-2024, 09:00 uur
Mheenzicht, Dorpshuisweg 1 Hierden

Een zakelijke overwinning.

Het is bij de laatste uitwedstrijden een vaste prik geworden dat we van tevoren een wedstrijdbespreking doen in de ‘Tweede helft’. De opstelling wordt dan bekendgemaakt en de verwachte opstelling van de tegenstander wordt gepresenteerd. Er wordt dan gesproken over: Wat te doen met balbezit, balbezit tegenstander, passlijnen en het befaamde ‘Bonuspunt’. Na de bespreking vertrekken we naar de tegenstander, in dit geval Hierden. Bij aankomst doen de wissels of corveeërs op een rustig tempo de bidons en de waterzak vullen. De basiself begint vaak aan een serieuze warming-up en maakt zich mentaal klaar voor de wedstrijd. Wat dan wel knudde is, als je 5 minuten voor aanvang bedenkt dat je nog naar het toilet moet.

Dus Dilliyan begon in plaats van Marc, Na een minuut kon Dilliyan weer gewisseld worden. "Scheidsrechter wissel!” waarop de spelers van Hierden antwoorden:”Nu al?” een klein mentaal spelletje. Helaas kregen we niet het gewenste resultaat en kregen we al snel een tegendoelpunt: 1-0. We komen steeds meer in de wedstrijd. Door ballen van Kai en Krijn worden Dilliyan en Joost meerdere malen met het behalen van het ‘Bonuspunt’ gevonden. Vlak voor rust krijgt Thijmen met een lage voorzet de bal bij Dylano die binnen kan schieten bij de tweede paal. Nu zal je denken, maar Dylano staat toch op doel. Dat klopt, maar wij hebben in de wintertransferperiode ook niet stilgezeten en hebben Dylano van den Berg aangetrokken. Hij komt nu tussen een illuster rijtje voetballers te staan met namen zoals: Virgil van Dijk, Luis Suarez, Philippe Coutinho, etc. BAS zet door en voor rust draaien we de rollen om. We komen op voorsprong door een voorzet van Dilliyan op Joost.

Na rust blijft het druk voor het doel van Hierden. Om het plaatje helemaal compleet te maken, maakt Dylano zijn tweede doelpunt. Nogmaals uit een lage voorzet weet ditmaal Krijn hem te vinden en hij kan weer makkelijk binnen schieten 1-3. Joost vindt het nog niet genoeg en krijgt via Krijn de bal. Hij ziet de keeper iets te ver voor zijn doel staan en schiet de bal over de keeper heen. Langs de kant lijkt het net of dat de bal mis gaat maar, als Joost juichend terugloopt naar de middenlijn weten we genoeg. Marc en Niek spelen de hele wedstrijd al wel op het randje. De spits van Hierden ontsnapt in de laatste minuut en Marc moet aan de noodrem trekken en haalt de spits onderuit. De scheidsrechter kan niets anders dan de bal op de stip leggen. De bal wordt goed in een hoekje gespeeld maar Dylano weet met zijn katachtige reflectie de bal te redden. Na de redding fluit de scheidsrechter af.

Volgende week spelen we uit tegen Hoevelaken.