BAS JO15-2 - Zeewolde JO15-4 : 2-2

BAS JO15-2 2 - 2 (0 - 0) Zeewolde JO15-4
9-3-2024, 09:00 uur

Een wedstrijd voor de neutrale kijker

Afgelopen week was Dortmund - PSV op de televisie te bewonderen. Dortmund begon met volle overtuiging aan de wedstrijd. Het elftal van Terzic had een doel voor ogen: na het gelijke spel in Eindhoven hadden de mannen van Terzic een missie en dat was de kwartfinale van de Champions League behalen. Ze begonnen fel aan de wedstrijd en na 3 minuten lag de 1-0 er al in. Na de blamage tegen Nijkerk is onze doelstelling ongewijzigd gebleven en proberen wij nog steeds bovenin mee te draaien, maar dan moet er vandaag wel een goed resultaat worden neergezet tegen Zeewolde.

Vanaf de eerste minuut begon BAS scherp aan de wedstrijd. Er werd drukgezet en kansen gecreëerd. Ook Zeewolde begon scherp aan de wedstrijd, voor de neutrale kijker beloofde het een mooie pot te worden.
BAS kreeg een kans door een goede loopactie van Joost, helaas viel uit deze actie geen doelpunt. Zeewolde werd ook gevaarlijk, maar door een goede tackle van Marc werd de aanval onschadelijk gemaakt.
Met de brilstand op het bord gaan we de rust in.

Na rust blijft het gelijk op gaan, over en weer worden kansen gecreëerd en doelpogingen in de das om gedaan. Leon staat goed te voetballen en wint zelfs enkele duels. Na een gewonnen duel loopt hij zichzelf voorbij. Tot halverwege de tweede helft wist Zeewolde toch voor te komen. Niet veel later moet Marc aan de noodrem trekken en scheidsrechter Nap wijst naar de stip. Dylano zit mis en de bal gaat de andere hoek in 0-2. Ik heb er een hard hoofd in en probeer met de laatste wissels toch nog wat te forceren. Gelukkig voor ons pakt dat goed uit. Niet voor het eerst weet Marc met een lange bal zijn broer Joost te vinden die op de middenlijn vrij staat. Joost draait prachtig weg bij zijn tegenstander en loopt alleen op het doel af. Hij schiet de bal keihard via de onderkant van de lat op de doellijn. De bal stuitert vervolgens in het dak van doel. Na dit moment krijgt BAS de overhand. We worden gevaarlijker, ook Zeewolde moet ingrijpen. We krijgen een vrije trap op een goede 20 meter van het doel. Reornyshio gaat achter de bal staan. Hij neemt een aanloop en schiet de bal door de muur en buiten het bereik van de keeper 2-2. BAS blijft dreigen, maar de 3-2 zit er helaas niet in.