BAS JO15-2 - Batavia '90 JO15-2 : 4-3

BAS JO15-2 4 - 3 (3 - 0) Batavia '90 JO15-2
3-2-2024, 09:00 uur

Werelddoelpunt zorgt voor overwinning

Aan het begin van het jaar hebben we al een keer tegen Batavia gespeeld. We wisten toen met een geflatteerde 5-1 overwinning van het veld te stappen. Toen zagen we al dat het team potentie had. We zijn nu een half jaar verder en staan beiden aan kop na één speelronde. Batavia staat voor ons omdat ze vorige week met 9-1 wisten te winnen van Hoevelaken. We speelden op het hoofdveld, wat na een slecht najaar er nog relatief goed bij ligt.

We begonnen rommelig aan de wedstrijd, hotsknotsbegoniavoetbal is het eerste wat bij mij opkwam toen ik langs de lijn stond. We waren onrustig aan de bal en vaak werd de lange bal gehanteerd. Gelukkig konden Marc en Kai het meeste wegwerken. Na een kwartier was het tijd om ons geheime wapen in te zetten. Als leider is het spannend als je beloftes maakt zoals bij 10-0 trakteer ik op patat. Helemaal als je een geheim wapen meeneemt. Ons geheime wapen stond nog geen 30 seconden in het veld of de 1-0 lag er al in. Samen met Celina was Tishaeden nog maar amper het veld ingestapt. Celina kreeg de bal, zij speelde Tishaeden in, die stak zichzelf diep en schoot binnen 1-0. De 2-0 volgde niet heel veel later. Kai wist weer Tishaeden vinden die koos een hoekje en maakte zijn tweede van de ochtend.
Batavia had de eerste helft niet veel te vertellen en als ze wel gingen aanvallen dan stond Marc er om de boel op slot te gooien. Vlak voor rust weet dezelfde Marc Tishaeden nog één keer te vinden. Hij zette zichzelf weer 1 op 1 met de keeper en maakte zijn hattrick compleet.

In de rust was er niet veel te vertellen, we stonden 3-0 voor en Marc had achterin alles op slot gegooid. De overwinning leek binnen, appeltje eitje. Niks bleek minder waar. Marc had last van zijn hak en vroeg om een wisselbeurt. De verdediging werd binnen enkele minuten een gatenkaas, binnen 10 minuten stonden we gelijk. We hadden nu echt een wonderdoelpunt nodig om te winnen. Ons geheime wapen werd er nog een keer 1 op 1 gezet, maar deze bal verdween in de ballenvanger. Tot in de laatste minuten bleef het spannend, acties over en weer. Totdat Marc hoog begon druk te zetten op de helft van de tegenstander. Hij veroverde de bal en dribbelde naar de rechterkant van het veld waar hij de bal probeerde voor te zetten. Alleen het werd een mislukte voorzet die richting het doel vloog. Je zag de bal langzaam richting doel vliegen en je dacht bij jezelf: het zal toch niet. De keeper van Batavia die iets te ver voor zijn doel stond zag de bal aankomen en de bal vliegt over de keeper heen in de verre hoek. Wat een werelddoelpunt. Zijn vader die langs de lijn staat kan het niet geloven. Wat een mooi verjaardagscadeau. Niet veel later fluit de scheidsrechter af. Het was een spannende pot die gelukkig voor de goede kant op viel.

Volgende week moeten we weer voor de koppositie strijden tegen Sparta Nijkerk

Lars Dodde

Tishaeden Fraenk

Marc Lucassen

BAS JO15-2 - BATAVIA '90 JO15-2 in beeld:

Joost als scout op de bank

BAS JO15-2 - BATAVIA '90 JO15-2: 4 - 3 (3 - 0)

19' doelpunt 1 - 0  Tishaeden Fraenk (Celina Kiestra)
25' doelpunt 2 - 0  Tishaeden Fraenk (Kai Verkuyl)
35' doelpunt 3 - 0  Tishaeden Fraenk (Marc Lucassen)

doelpunt 3 - 1
doelpunt 3 - 2
doelpunt 3 - 3
68' doelpunt 4 - 3  Marc Lucassen (-)

Speler van de wedstrijd: Marc Lucassen

Opstelling BAS JO15-2 (4-4-2):