OWIOS JO15-2 2 - 1 (2 - 0) BAS JO15-2
2-12-2023, 09:00 uur
Bovenmolen, Bovenheigraaf 19 Oldebroek

Het polletje van Joost

7:30 Druppelen de eerste slaperige koppen de kantine binnen, de meeste met rode wangen vanwege het koude weer buiten. Het vriest al een paar dagen en de wedstrijden die bij BAS op natuurgras worden gespeeld zijn afgelast. Tot verbazing van iedereen mag er met een temperatuur van -2 toch gevoetbald worden in het pittoreske Oldebroek. Omdat de wedstrijden bij BAS zijn afgelast, speelt de 15-1 niet. David en Julian komen ons versterken. Na de bespreking in de "Tweede helft" vertrekken we richting Oldebroek. Voor vertrek heb ik nog even gebeld of de wedstrijd wel echt doorging maar alle velden waren goedgekeurd.

Eenmaal aangekomen in Oldebroek kleden de meeste zich snel om en dik aan. We mogen volgens Voetbal.nl spelen op veld 4 dat er goed bij ligt. De velden van OWIOS liggen op zandgrond en hebben mooie gras laag erbovenop. We beginnen met een warming-up en tot onze verbazing is er nog steeds geen tegenstander op het veld. Tot 3 minuten voor aanvang lijkt er niemand te zijn en staan we op een leeg veld. De 3 punten lijken binnen te zijn totdat de trainer van OWIOS ons komt ophalen en ons begeleid naar veld 2 waar de wedstrijd gaat plaatsvinden.

Wilco is slim en wil niet kou leien langs de lijn en gaat vlaggen. BAS begint onrustig aan de wedstrijd en is wat rommelig dat komt ook door de opstelling die OWIOS speelt. Na een goed kwartier spelen krijgt OWIOS een hoekschop nadat Dylano over de bal heen trapt en een hoekschop weggeeft. De hoekschop wordt goed en hard voorgeslingerd en vliegt boven bij de tweede paal binnen. Ook wij krijgen kansen: Marc ziet Joost vrijlopen en stuurt met een lange bal Joost diep. De bal vliegt strak langs de zijlijn precies in Joost zijn voeten. Als je elkaar zo goed kan vinden, zou je wel bijna een tweeling moeten zijn. Joost loopt 1 op 1 op de keeper van OWIOS af. Het enige wat hij hoeft te doen is een hoekje kiezen en binnen schieten. Maar op het moment dat hij wil uithalen raakt hij een polletje en raakt de bal zo slecht dat de bal over de achterlijn verdwijnt.

Joost is niet de enige die kansen krijgt, ook Gianni krijgt kansen twee zelfs maar beide kansen weet hij over het doel te werken. Misschien vond hij het wel spannend omdat zijn mentor stond te kijken. OWIOS weet in de tussentijd nog een bal over Dylano heen te werken en met een 2-0 achterstand gaan we de rust in. Het mag allemaal wel wat simpeler want er is genoeg ruimte om in te voetballen. Als zelfs David van achter naar voren kan dribbelen.

In de tweede helft gaat Julian van achteruit wat vaker het middenveld in en dat resulteert in een doelpunt nadat hij de bal krijgt van Celina weet hij een gaatje te vinden in de rechteronderhoek van doel. Verder gebeuren er geen noemenswaardige dingen in de tweede helft. Tim krijgt alleen de bal niet van de grond bij een vrije trap. Als Joost dan toch die bal had raak geschoten in de eerste helft, waren we in ieder geval met een punt naar huis gegaan. Volgende weekend zijn we vrij.