BAS JO15-2 1 - 5 (0 - 1) VVOG JO15-3
25-11-2023, 09:00 uur

Een sterk begin is niet voldoende

Gegenpress is een tactiek die vaak door Duitse voetbaltrainers wordt gebruikt. In het moderne voetbal zie je het steeds vaker zoals bij het Liverpool van Jürgen Klopp. Een team dat gegenpressing toepast, sprint niet terug naar de verdedigende positie, maar probeert als een eenheid de bal zo snel mogelijk te heroveren. Het wordt vooral gebruikt in de omschakeling na balverlies.

We begonnen sterk aan de wedstrijd en waren het eerste kwartier flink aan het druk zetten. Met Dilliyan en Joost in de spits, Niek en Leon er achter en Kai en Thijmen die de flanken bestreken. Gegenpress is normaliter niet een tactiek die we uitvoeren, maar in het eerste kwartier werd er alleen maar gevoetbald op de helft van VVOG en werden er meerdere kansen gecreëerd maar niet afgemaakt. Na een kwartier kwam VVOG wat meer in de wedstrijd en dat resulteerde in de kansen. 10 minuten voor rust scoorden VVOG met een boogbal over Dylano.

Na de rust krijgt BAS nog enkele kansen. Joost weet twee keer de keeper niet te passeren. Aan de andere kant vliegt hij er wel in. Gelukkig weet Mehmet een penalty te versieren en laat scheidsrechter Nap geen andere keus dan de bal op de stip te leggen. Niek mag weer aanleggen en schiet netjes in een hoekje. 1-2. Niek scoorde hiermee zijn derde penalty van het seizoen. Drie genomen 3 gescoord, dat zijn prima resultaten. Na de aansluitingstreffer van Niek worden er nog 3 doelpunten gescoord, BAS heeft er weinig tegenin te brengen. Volgende week spelen we uit tegen OWIOS 15-2 hopelijk pakken we daar de eerste punten.

Lars Dodde

Niek den Teuling

BAS JO15-2 - VVOG JO15-3: 1 - 5 (0 - 1)

24' doelpunt 0 - 1

38' doelpunt 0 - 2
45' doelpunt 0 - 3
60' doelpunt 1 - 3  Niek den Teuling (-)