Go Ahead K. JO15-3 8 - 3 (3 - 1) BAS JO15-2
18-11-2023, 11:30 uur
Cellesbroek-Middenwetering, Buitenbroeksweg 2 Kampen

Klasse Thijmen

Soms heb je wel eens dat spelers op elkaar lijken, zeker met tweelingen. Gelukkig lijken de tweelingen uit ons team niks op elkaar, dat is makkelijk voor de trainer om namen uit elkaar te halen. Simon is dit seizoen trainer bij ons elftal, Hij volgt in Harderwijk de opleiding sport en bewegen bij Landstede. Hij kwam ons tegen Go Ahead helpen omdat hij in eerste instantie na ons op hetzelfde veld moest voetballen, maar zijn wedstrijd werd afgelast. Wij gingen met 13 man van huis en zo kwam het idee om Simon bij ons te laten aansluiten. Maar dat moest wel op de naam van een ander. Wie lijkt op Simon en is er niet? Thijmen! Iedereen werd ingelicht en Simon zal voor de komende 2 uur Thijmen heten.

We begonnen op eigenkracht zoals dat heet en Thijmen begon op de bank. Na een kwartier stonden we al 2-0 achter. Go Ahead is een sterke ploeg maar het was niet zo dat we kansloos waren. Dylano stond goed te keepen en voorin hadden we ook al enkele kansen gehad. Toch mocht Thijmen en de anderen gaan warmlopen. Vlak voordat ze er in kwamen werd de 3-0 gescoord. Niek werd gewisseld en gaf de aanvoerdersband aan Reornyshio die hier al weken om zeurde. Niek is de reserve-aanvoerder en hij vervangt Tim, die door spelers te korten bij de 15-1 aansluit voor de komende weken. Bij de eerste balcontacten van Simon wordt door verschillende spelers al Klasse Thijmen geroepen over het veld. Achterin staat het muurvast door het duo Thijmen en Marc. Wij komen wat meer in de wedstrijd en krijgen voorin ook wat meer te vertellen. Gianni krijgt op links de bal en weet met een voorzet Celina te bereiken. Zij draait weg bij haar tegenstander en schiet met de punt van haar schoen de 3-1 binnen, dit is ook de stand waar we de rust mee ingaan.

In de rust blijven we op het veld want we spelen helemaal achteraan op veld 5. Het veld is omsingeld door groenstroken en slootjes. Het veld ziet er drassig uit, maar goed genoeg om op te voetballen. Na de rust krijgt BAS de overhand en dit resulteert in goede aanvallen. We hebben een goede scheidsrechter die veel laat doorspelen en niet bij het minste of geringste fluit. De wedstrijd is hierdoor wat fysiek. Gelukkig valt dat in ons voordeel want de spelers uit Kampen zijn net iets te fysiek en halen Reornyshio onderuit in de 16. Penalty, Thijmen is onze vaste penaltynemer maar die is er niet, oh wacht toch wel. Thijmen wordt geroepen en legt aan om de penalty te nemen. BAM!! linksonder in de hoek en de keeper kan er net niet bij 3-2. BAS blijft drukken en de verdedigers en de keeper weten de bal maar net elke keer weg te werken. De keeper komt iets te ver uit zijn doel en Reornyshio ziet dat. Hij krijgt de bal van Kai toegespeeld en schiet de bal hoog over de te ver uit doel gekomen keeper in het doel 3-3.

Er zijn nog tien minuten te spelen. Het team dat nu scoort wint ook de wedstrijd. Helaas is dat Go Ahead. de wedstrijd eindigt in een slagveld. Het begint bij de 4-3, daar probeer je als team nog overheen te komen maar als een minuut later de 5-3 binnenvalt is het klaar. Joost weet na een steekbal de bal nog net over het doel te werken bij de tegenstander. Maar het is te laat de 6-3, 7-3 en 8-3 vallen in de laatste vijf minuten van de wedstrijd.

Het lijkt mij beter als Thijmen euhh Simon de volgende keer niet meer met ons meedoet ;) voor de rechtsachter van Go Ahead als je het nummer van Robin nog wil hebben is dat 06-*8**3*28