ASV Dronten JO15-4 2 - 8 (0 - 6) BAS JO15-2
Bekerwedstrijd
14-10-2023, 11:15 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

Één voor in de boeken

Afgelopen zaterdag mochten we onze revanche halen in Dronten, na vorige week thuis nog 0-2 te hebben verloren van de 15-3 van ASVD mochten we nu in de herkansing bij de 15-4.
Door blessures of een bezoekje aan de Efteling hebben wij niet genoeg spelers dus hebben wij de hulptroepen ingeschakeld. Julian, Sam en Robin van de 15-1 sluiten aan.

BAS begon sterk aan de wedstrijd en na 5 minuten was het al raak, Thijmen geeft voor op Joost die tekent voor de 0-1. Het gaat bij BAS van een leien dakje en er worden veel kansen gecreëerd. Niek schiet de bal op de keeper, die vervolgens de bal niet vast pakt, de bal komt voor de voeten van Dilliyan die rustig kan binnen tikken. Geen twee minuten later is het weer druk voor het doel van ASVD, de bal wordt rond getikt. Joost krijgt de bal en weet zichzelf vrij te spelen met een simpele beweging, hij bewaart het overzicht en speelt de bal naar vrijlopende Julian. Hij komt hard inlopen op de bal en weet met een strak schot de bal in de hoek te plaatsen 0-3. Het eerste kwartier is net voorbij als Sam Joost weet te vinden 0-4. Met deze comfortabele stand is het een mooi moment om te wisselen. Niek en Puck maken ruimte voor Robin en Leon. Sam staat echt als een dirigent te voetballen op het middenveld, hij bepaalt wat er gebeurt en wie de bal krijgt. Hij weet de ingevallen Mehmet te vinden die met een mooie actie weet te scoren 0-5. Het blijft even rustig en BAS neemt wat gas terug. Puck komt er in voor Thijmen en weet al snel Mehmet voor het doel te vinden 0-6 met deze stand gaan we dan ook de rust in.

In de rust werden de toppers van 15-1 gewisseld en gingen we verder op eigen kracht. We blijven gevaarlijk met een paar kansen. Puck ziet Joost helemaal vrij staan aan de rechterzijde van het veld en met een boogbal in de loop weet hij deze te controleren maar niet af te ronden. Joost speelt sowieso een goede wedstrijd en krijgt voldoende kansen, zo belandt de bal boven op de kruising na een schot uit de draai. ASVD komt in de tweede helft meer in de wedstrijd, na een diepe bal moet Tim hard aan de rem trekken met een keurige sliding. Tenminste dat denkt iedereen, de spelers, technische staf en supporters van BAS vinden het allemaal een sliding op de bal. zelfs de spelers van Unicum die langs het veld lopen vinden het geen penalty. Alleen de scheidsrechter wel en die legt de bal op de stip en ASVD scoort de 1-6 en niet veel later door geklungel achterin ook 2-6. In de slotfase van de wedstrijd dendert Dilliyan over de rechterflank en geeft voor op Mehmet 2-7. Niet veel later raakt Joost de paal en komt de bal voor de voeten van Mehmet, die tekent voor zijn vierde doelpunt van de dag. Al om al een wedstrijd voor in de boeken en een mooie afsluiting van het bekerseizoen.

Voor Niek en Joost was het nog niet het einde van het bekerseizoen, zij mochten de 15-1 meehelpen aan een belangrijke overwinning. Zodoende zijn er weer 6 punten meegenomen uit Dronten.

ASV DRONTEN JO15-4 - BAS JO15-2 in beeld:

ASV DRONTEN JO15-4 - BAS JO15-2: 2 - 8 (0 - 6)

5' doelpunt 0 - 1  Joost Lucassen (Thijmen Lucassen)
11' doelpunt 0 - 2  Dilliyan Korhorn (Niek den Teuling)
12' doelpunt 0 - 3  Julian Nap (Joost Lucassen)
15' doelpunt 0 - 4  Joost Lucassen (Sam Hessel)
28' doelpunt 0 - 5  Mehmet Yilmaz (Sam Hessel)
35' doelpunt 0 - 6  Mehmet Yilmaz (Puck van Eck)

53' doelpunt 1 - 6
54' doelpunt 2 - 6
55' doelpunt 2 - 7  Mehmet Yilmaz (Dilliyan Korhorn)
57' doelpunt 2 - 8  Mehmet Yilmaz (Joost Lucassen)

Speler van de wedstrijd: Joost Lucassen

Opstelling BAS JO15-2 (4-4-2):