Lelystad '67 JO15-2 8 - 2 (6 - 2) BAS JO15-2
Bekerwedstrijd
30-9-2023, 10:30 uur
Langezand, Sportparkweg 5 Lelystad

De week van de scheidsrechter

Beste lezer, deze week is het de week van de scheidsrechter en sinds kort hebben wij ook twee scheidsrechters/spelbegeleiders in ons midden. Leon is vlak voor de zomervakantie begonnen met fluiten bij onze jongste leden en Kai is twee weken geleden begonnen met het fluiten van zijn eerste wedstrijden. Beide jongens hebben de eerste informatieavond er alweer opzitten. Clubscheidsrechter Jan van Dam heeft de jongens laten kennismaken met de basisvaardigheden van het scheidsrechtersvak.
Voor hun inzet van de afgelopen weken kregen ze vanochtend een presentje van Sico Oerlemans.

Ook vanochtend mocht Tim als aanvoerder de scheidsrechter van SV Lelystad een cadeautje overhandigen. BAS kreeg na 2 minuten al de eerste tegentreffer maar weet goed om te schakelen. Mehmet weet in de zestienmeter weer 2 spelers van SVL uit te spelen en wordt daarna grofweg onderuit gesjord. De scheidsrechter geeft een penalty. Niek, die donderdagavond ook al raak schoot, gaat weer aanleggen en schiet de bal hard boven in de netten. BAS komt op voorsprong door een pass van Reornyshio op Mehmet. Hij weet met een slimme beweging de keeper te passeren. Helaas is de voorsprong van korte duur en SVL maakt gelijk. BAS krijgt het zwaar en de gemoederen lopen op, Marc en een speler van SVL worden met een tijdstraf naast de kant gezet, een goede beslissing van de scheidsrechter. BAS krijgt in het laatste kwartier van de eerste helft nog vier tegendoelpunten door slordigheidjes achterin.

Na de rust wordt er het een en ander omgezet, Thijmen krijgt een controlerende rol op het middenveld samen met Niek. Kai bestrijkt de flanken en Joost gaat Mehmet ondersteunen in de spits. Het is al trainers van drie dames wel genieten langs de zijlijn als de tegenstanders minachtig doen over onze powervrouwen. Ook vandaag was het weer het geval, Robin kwam het veld binnen en de jongens van SVL dachten deze kunnen we wel hebben. Toch weet Robin na enkele verdedigende acties en flinke tackles de jongens van gedachten te veranderen.
Na rust weet SVL nog 2 keer te scoren. BAS krijgt nog enkele vrije trappen voor het doel van SVL maar deze kwamen vaak niet aan of gingen naast het doel. eindstand 8-2.

Als leiders zijn wij heel trots op jongens zoals Kai en Leon die hun steentje bijdragen aan de club. Lijkt het jou nu ook leuk om wedstrijden te fluiten, meld je dan aan bij Jan of Sico. Dit kan via wedstrijdsecretariaat@basvoetbal.nl.

Zaterdag spelen we thuis de spannende derby tegen ASVD 15-3

Lars Dodde

Mehmet Yilmaz

Niek den Teuling

LELYSTAD '67 JO15-2 - BAS JO15-2 in beeld:

LELYSTAD '67 JO15-2 - BAS JO15-2: 8 - 2 (6 - 2)

2' doelpunt 1 - 0
4' doelpunt 1 - 1  Niek den Teuling (-)
14' doelpunt 1 - 2  Mehmet Yilmaz (Reornyshio Boldewijn)