BAS JO15-2 - Batavia '90 JO15-2 : 5-1

BAS JO15-2 5 - 1 (2 - 1) Batavia '90 JO15-2
2-9-2023, 09:00 uur

Een goed begin van het seizoen

Afgelopen zaterdag had de JO15-2 de eerste wedstrijd van het seizoen. Er werd thuis op het hoofdveld gespeeld tegen Batavia JO15-2. Een ploeg waar we nog niet eerder tegen hadden gespeeld. Batavia is vlak voor de zomer als team begonnen en speelt dit seizoen voor het eerst mee om de KNVB beker. Wij hebben ons ook laten versterken tijdens de zomer, Gianni, Reornyshio, Mehmet en Nazir zijn overgekomen van de 13-1. de laatste twee genoemde mochten zaterdag hun talenten al laten zien en dat deden ze ook.

In de eerste minuten van de wedstrijd is al te zien dat BAS de sterke ploeg is. Onze dirigent op het middenveld zet de ene na de andere actie op. de snelheidsduivels langs de lijnen vliegen langs de zijlijn als er weer een steekbal komt. dit resulteert dan ook in de 1-0, na het uitverdedigen wordt de bal naar voorgespeeld en met een slimme steekbal van Joost zet hij Thijmen 1 op 1 met de keeper. 1-0!! Batavia komt wat meer in de wedstrijd en krijgen ook wat kansen maar mede door hard ingrijpen van Tim en goed keepers werk van Dylano weet BAS het doel leeg te houden. Intussen zijn Mehmet en Nazir gewisseld voor Joost en Robin. De verdedigers van Batavia hebben het lastig met Mehmet die goed het overzicht bewaart en Krijn ziet vrijlopen en de 2-0 in het doel schiet. Vlak voor rust krijgt Batavia een penalty na een handsbal van Tim. De penalty wordt goed ingeschoten en Dylano wordt op het verkeerde been gezet. 2-1.

In de kleedkamer wordt besproken wat er goed gaat en beter kan. We hebben genoeg kansen gehad en gekregen, we moeten ons zelf gaan belonen in de tweede helft. Dat gebeurd ook Joost en Robin komen er in voor Thijmen en Dilliyan, dit betekend dat Kai een plekje doorschuift naar het middenveld. Het lijkt een gouden wissel te zijn want na 1 minuut spelen in de tweede helft weet Joost feilloos Mehmet te vinden die de 3-1 binnen schiet. 5 minuten later weet ook Tim, Mehmet te vinden en hij scoort voor de tweede keer bij zijn debuut in de 15-2. De jongensdroom wordt helemaal waarheid als hij halverwege de tweede helft Nazir nog een assist mag geven bij zijn eerste doelpunt voor de 15-2. BAS krijgt nog vele kansen maar de bal wil er niet in.

Een mooie wedstrijd om op terug te kijken. Aankomende zaterdag mogen de Dames en Heren hun talenten laten zien op voormalig eiland Urk.

Jibelino als je dit leest zijn wij alweer thuis, Tot dinsdag!!

Lars Dodde

Mehmet Yilmaz

Thijmen Lucassen

Nazir Rachha

Krijn Oerlemans

BAS JO15-2 - BATAVIA '90 JO15-2: 5 - 1 (2 - 1)

9' doelpunt 1 - 0  Thijmen Lucassen (Joost Lucassen)
28' doelpunt 2 - 0  Krijn Oerlemans (Mehmet Yilmaz)
30' doelpunt 2 - 1

36' doelpunt 3 - 1  Mehmet Yilmaz (Joost Lucassen)
41' doelpunt 4 - 1  Mehmet Yilmaz (Tim de Ruiter)
57' doelpunt 5 - 1  Nazir Rachha (Mehmet Yilmaz)

Speler van de wedstrijd: Kai Verkuyl

Opstelling BAS JO15-2 (4-4-2):