BAS JO15-2 - Zeewolde JO15-5 : 7-2

BAS JO15-2 7 - 2 (4 - 0) Zeewolde JO15-5
18-5-2024, 09:00 uur

Ik vermoord je vierkant als ik geen linksachter mag

Rust, als je 's ochtends vroeg op je fietsje naar het sportpark gaat. Als je dan het hoofdveld betreedt en het dauw nog op het gras zit, het zonnetje ziet schijnen en de klereherrie uit de kleedkamer achterwege laat. De rust duurde vanochtend een kwartiertje langer, BAS speelde erg dominante 15 minuten op helft van Zeewolde. Het was zo rustig op onze helft dat zelfs de kwikstaarten het veld durfden te betreden.

Zoals gezegd was BAS het eerste kwartier oppermachtig tegen Zeewolde. Via Dylano van Charante komt de bal voor de voeten van Reornyshio. Hij heeft zeeën van tijd en veel ruimte om de bal voor te slingeren. Joost krijgt de bal bij de tweede paal voorgeschoteld en kan binnen schieten 1-0. Joost is op dreef en krijgt in de kluts de bal van Gianni en maakt zijn tweede doelpunt. Dylano van Charante, Marc en Niek staan achterin te voetballen of ze al 60 jaar ervaring hebben, ze zijn de rust zelve. Alle pogingen van Zeewolde worden in de kiem gesmoord en weer netjes uitgespeeld. In een van deze pogingen kan Niek weer opbouwen en met steekbal weet hij Joost te bereiken, die hoeft alleen een hoekje te kiezen en kan bij de tweede paal binnen schuiven. Hiermee maakt Joost zijn tweede hattrick van het seizoen en dat binnen een kwartier. Reornyshio staat goed te voetballen. Hij lost enkele schoten op doel en weet een zonder succes met zijn voorzetten Joost en Gianni te bereiken. Na een paar goede acties is de tank leeg en maakt hij ruimte voor Puck. Met een filosofische uitspraak maakt Puck duidelijk dat ze graag linksachter wil spelen. Haar exacte woorden zijn dan ook: “Ik vermoord je vierkant als ik geen linksachter mag!” Met deze woorden keek haar directe tegenstander haar angstaanjagend aan toen ze het veld binnen kwam lopen. Vlak voor rust weet Gianni op voorgeven van Joost de 4-0 binnen te tikken.

Na rust weet Gianni weer een doelpunt te maken ditmaal op een voorzet van Reornyshio 5-0. BAS denkt dat de overwinning binnen is en laat Zeewolde steeds meer in de wedstrijd komen. Dit resulteert in de 5-1 en niet heel veel later geeft Marc ook nog een penalty weg. Dylano weet nog wel in de goede hoek te duiken, maar is net te laat. Het blijft nog wel even rommelig op het middenveld, maar gelukkig laat Zeewolde het hierbij zitten. BAS komt weer meer in de wedstrijd. Joost weet weer een kans om zeep te helpen door een polletje. Dylano van den Berg weet in de kluts Gianni te vinden die zijn derde van de ochtend maakt en hiermee zijn derde hattrick dit seizoen maakt 6-2. Het laatste doelpunt valt vlak voor tijd als de bal via Krijn bij Thijmen komt. Hij heeft ruimte om te schieten, doordat Joost de bal ligt toucheert, stevent de bal af strak richting de kruising 7-2.

Volgende week spelen we uit bij Batavia, alweer de een na laatste wedstrijd van dit jaar.

Wedstrijdbespreking op donderdagavond

BAS JO15-2 - ZEEWOLDE JO15-5: 7 - 2 (4 - 0)

5' doelpunt 1 - 0  Joost Lucassen (Reornyshio Boldewijn)
9' doelpunt 2 - 0  Joost Lucassen (Gianni Martis)
12' doelpunt 3 - 0  Joost Lucassen (Niek den Teuling)
28' doelpunt 4 - 0  Gianni Martis (Joost Lucassen)

36' doelpunt 5 - 0  Gianni Martis (Reornyshio Boldewijn)
48' doelpunt 5 - 1
52' doelpunt 5 - 2
62' doelpunt 6 - 2  Gianni Martis (Dylano van den Berg)
70' doelpunt 7 - 2  Thijmen Lucassen (Krijn Oerlemans)

Speler van de wedstrijd: Joost Lucassen

Opstelling BAS JO15-2 (4-4-2):