BAS JO15-2 3 - 1 (3 - 0) KHC C1
7-4-2012

Volle buit tegen ploegen uit Kampen.

Verslag BAS C2 - KHC C1 (3-0) 3-1

Zaterdag 7 april kwam er alweer een ploeg uit Kampen op bezoek. Ditmaal was KHC Kampen de tegenstander en dit was voor BAS een oude bekende. De eerste competitie wedstrijd van dit seizoen werd namelijk gespeeld tegen deze tegenstander. Deze werd overigens met 4-1 verloren en dus stonden de spelers van BAS scherp om hun revanche te halen.

Er werd begonnen in de vaste 4-3-3 formatie om zodoende de tegenstander meteen onder druk te zetten. De verwachting was dat de C2 dit seizoen zoveel gegroeid is dat ook deze tegenstander onder druk moet worden gezet. Daarnaast was BAS verplicht om het thuis publiek op een paar mooie aanvallen te trakteren. Dit lukte de eerste 20 minuten zeer aardig en leidde dan ook tot twee doelpunten. Nadat eerder in de wedstrijd goed uitgespeelde kansen gemist werden was het in de 13e minuut van de wedstrijd wel raak. Na een uitstekende bal van Sam wist Sven de bal tegen de touwen aan te werken. Hiermee bewees hij zijn goede vorm van de laatste wedstrijden vast te houden en te laten zien dat hier meer inzit. Het was deze fase van de wedstrijd eenrichtingsverkeer richting het goal van KHC. Na 18 minuten kwam door een goed verlopen aanval de bal bij Sven terecht en deze wist Saif goed voor de goal te positioneren. Saif bedacht zich geen moment en schoot de bal keihard in de hoek, 2-0. Na deze 2-0 nam BAS iets gas terug en speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Dit leidde tot slecht en ongeconcentreerd voetbal. De bal ging over en weer lang en dit leidde tot ergernis langs de kant. Na 30 minuten wist Saif, na een een twee met een KHC speler( a la Suarez), de bal met zijn linkerbeen keihard tegen het net te vuren, 3-0. Het werken aan zijn linkerbeen blijkt dan ook te helpen. In de 35e minuut had Sam de 4-0 op zijn schoen maar hij wist het houtwerk te raken. Met een 3-0 voorsprong (jantje) werd er de rust in gegaan.

In de kleedkamer werd een compliment uitgedeeld voor de het goede begin van deze wedstrijd. Echter het is nu kunst om dit nog 35 minuten vast te houden en een monster score neer te zetten. Deze monsterscore was namelijk haalbaar deze middag op het sportpark Bastion.

Na rust bleek dat BAS het voldoende vond. De pit was uit de ploeg en het deed geen enkele moeite om nog meer doelpunten te maken. KHC wou wel iets creëren maar het kon niet door onze sterke defensie komen. De spelers van BAS leken meer bezig te zijn met de drie belangrijke wedstrijden die komen gaan dan met deze wedstrijd. Na enkele wijzigingen werd er iets meer gecreëerd. Dit leidde tot enkele grote kansen voor Saif en Jerry. Deze kansen werden echter ongecontroleerd uitgespeeld en er werd te makkelijk over gedacht. Na 55 minuten bleek BAS nog even aan te zetten. Dit leidde tot grote frustratie aan de kant van KHC. Na een opstootje in de 60e minuut kwam BAS met tien man te staan, en dit was het enige foutje van de sterk fluitende arbiter deze middag. Het was namelijk de speler van KHC die het opstootje begon en niet de speler van BAS. Tegen tien man van BAS wist KHC nog een eretreffer te maken . De wedstrijd werd goed uitgespeeld en het eindsignaal klonk bij een 3-1 stand.

Er werd deze middag een goede eerste helft gespeeld en een matige tweede helft. Maar het is mooi om te zien hoe het team dit seizoen gegroeid is in vergelijking met de eerste wedstrijd. BAS heeft geen enkel moment tijdens deze wedstrijd de controle verloren en was duidelijk de baas op het veld. Nu komen er drie belangrijke wedstrijden, met aanstaande zaterdag de derby tegen ASV Dronten. Na een eerdere overduidelijke nederlaag tegen dezelfde ploeg uit Dronten ben ik zeer benieuwd hoe deze wedstrijd zal verlopen. Aan zelfvertrouwen is er bij BAS C2 geen gebrek en ik verwacht dan ook een spannende pot. Als de C2 zijn gebruikelijke niveau haalt kan er iets moois haalbaar zijn tegen ASVD.

Loyd Hendriks

Saif Sanharib

Sven Hoiting

BAS JO15-2 - KHC C1: 3 - 1 (3 - 0)

13' doelpunt 1 - 0  Sven Hoiting (Sam Schurink)
18' doelpunt 2 - 0  Saif Sanharib (Sven Hoiting)
30' doelpunt 3 - 0  Saif Sanharib (-)