BAS JO15-2 4 - 1  Go Ahead K. C2
17-3-2012

BAS wint wederom van een club uit Kampen.

Verslag BAS C2 - Go Ahead Kampen C2 (3-1) 4-1

Eén week nadat de concurrent uit Kampen werd verslagen (Dos) kwam Go Ahead Kampen op bezoek. Go Ahead is een bekende tegenstander en deze is de C2 dan ook eerder tegengekomen dit seizoen. In de najaarscompetitie werd er met 1-3 verloren van deze tegenstander. BAS was vooraf dus al gewaarschuwd dat dit wel eens een lastige pot zou kunnen worden. Kortom iedereen was gemotiveerd om van deze ploeg te winnen.

Net als eerder in dit seizoen begon BAS furieus aan de wedstrijd en het was dan ook snel raak. Binnen 40 seconden lag de bal bij de Kampenaren in het net. Vanaf de aftrap werd de bal over 4 schijven naar Sven gespeeld en deze behield het overzicht door Jerry op tijd te bedienen, en Jerry wist hier wel raad mee en het was 1-0. De druk van BAS hield 15 minuten stand en iedereen ging er vol voor. Na 15 minuten kwam de bal bij onze rechtsbuiten Jerry terecht, die deze middag de linksback van Go Ahead helemaal duizelig heeft gespeeld. Jerry ging met volle snelheid naar de achterlijn en produceerde een prachtige voorzet die goed werd binnengewerkt bij de eerste paal door onze nummer 9 Sven, 2-0. Na 15 minuten leek het of de tank bij BAS leeg was en liet het zich naar achteren drukken door de tegenstander. Go Ahead was deze fase de baas op het veld en wist dit dan ook uit te drukken in een doelpunt. Na 17 minuten werd het 2-1 en de druk bleef aanhouden. Jamie bleek zich weer te onderscheiden door een paar puike reddingen. BAS kwam in deze fase slecht sporadisch tot een aanval, echter na 21 minuten werd uit een snelle counter de 3-1 gescoord. Jerry werd over rechts diep gestuurd en wist weer een prachtige voorzet te geven. Hier wist onze mede topscorer Saif wel raad mee, 3-1. Tot aan de rust was het billenknijpen en was Go Ahead de betere ploeg. Deze fases zullen bij BAS eruit moeten wil de ploeg echt gaan meedoen om de bovenste plekken dit seizoen.

In de rust werd er weer een hoop energie bijgetankt en duidelijk gemaakt dat het vol druk geven enorm veel energie kost. Dit zul je als ploeg moeten doseren in bepaalde fases, zodat je niet al je energie in een keer verbruikt. Marijn kwam er in voor onze terriër Rene en Stefan verving Daniel. Jeffrey, teruggekeerd van een blessure, bekleedde de linkshalf positie.

Na de rust werd er gevoetbald zoals afgesproken, althans in de begin fase. De tegenstander iets laten komen en dan vervolgens gebruik maken van de ruimte die achter hun verdediging ligt. Met onze snelle voorhoede spelers zou het dan slechts een kwestie van tijd zijn dat de genadeklap werd uitgedeeld. Dit hield de ploeg dan ook 20 minuten vol en dat werd bekroond met een eigen doelpunt aan de Go Ahead kant. Jerry ging er wederom op rechts langs en wist met een strakke voorzet de verdediging van Go Ahead te bereiken, deze wisten hier geen raad mee en raakte de bal volkomen verkeerd en kopte de bal in het eigen doel, 4-1. Na deze fase was het vooral rommelig en kon BAS het niet meer opbrengen om er goed voetballend uit te komen. Met lange ballen probeerde men de voorhoede te bereiken en dit lukte dan ook nog een enkele keer. Deze kansen werden echter niet benut en het bleef 4-1. De verdediging stond als een huis de tweede helft en heeft weinig tot niks weggegeven. Saillant detail is overigens dat BAS na dit weekend de minst gepasseerde defensie heeft in de competitie. Dit mag als een groot compliment worden gezien.

Het is goed om te zien dat de C2 ten opzichte van de 1-3 nederlaag, wat plaatsvond eerder dit seizoen tegen dezelfde ploeg, enorm gegroeid is. Het team proces is in volle gang en er zit nog veel meer rek in deze groep. Echter bepaalde fases in wedstrijden zullen eruit moeten om daadwerkelijk iets te bereiken dit seizoen. De ploeg zal het moeten opbrengen om 70 minuten lang geconcentreerd en constant te voetballen. In de volgende weken zullen er sterke tegenstanders op ons pad komen en we zullen er alles aandoen om goed voorbereid aan de start van deze wedstrijden te staan.

Loyd Hendriks

Eigendoel

Saif Sanharib

Sven Hoiting

Jerry van Lienden

BAS JO15-2 - GO AHEAD K. C2: 4 - 1

1' doelpunt 1 - 0  Jerry van Lienden (Sven Hoiting)
15' doelpunt 2 - 0  Sven Hoiting (Jerry van Lienden)
17' doelpunt 2 - 1
21' doelpunt 3 - 1  Saif Sanharib (Jerry van Lienden)
55' doelpunt 4 - 1  Eigendoel (Jerry van Lienden)