31-3-2012, 12:30 uur
Sportpark Ceintuurbaan, Ceintuurbaan 2 Zwolle

BAS verliest geflatteerd in Zwolle.

Verslag Be Quick`28 C2 - BAS C2 (1-1) 4-1

Eén week nadat de C2 de derby had gespeeld stond er alweer een zware tegenstander op het programma. Dit maal het uit Zwolle afkomstige Be Quick. De tegenstander van vandaag heeft dit gehele seizoen slechts 1 keer verloren en wist gemiddeld 8 doelpunten per wedstrijd te maken. Kortom de C2 was vooraf gewaarschuwd en wist dat men alles moest geven om iets te bereiken.

BAS begon de wedstrijd iets anders dan gebruikelijk. Er werd begonnen in 5-3-2 formatie om zodoende de tegenstander te kunnen opvangen en in snelle counters de tegenstander pijn te doen. Dit werkte de eerste helft uitstekend en de tegenstander raakte naarmate de helft vorderde steeds gefrustreerder. Na 5 minuten was het BAS die voor het eerst gevaarlijk werd. Door een prachtige bal van Saif werd Sven 1 op 1 gezet voor de keeper. Hier wist Sven wel raad mee en schoot deze bal koelbloedig tegen te touwen, 0-1. Een stunt leek in de maak aangezien Be Quick slecht raad wist met deze achterstand. BAS bleef geconcentreerd zijn taak uitvoeren en schuwde de duels niet. Na 10 minuten werd de spits van de Zwollenaren echter compleet vrijgelaten en kon deze de 1-1 binnenkoppen. Dit doelpunt kwam uit het niks en het is dan ook zonde dat de goal uit een standaard situatie moest vallen. BAS liet het voor rust na om met een voorsprong de kleedkamer in te gaan. Prachtige counters via Jerry en Sven werden helaas niet benut en zo ging BAS met een 1-1 stand de rust in.

In de rust konden we al merken hoe gefrustreerd Be Quick was, en er werd flink tekeer gegaan in hun kleedkamer. Dit was dan ook een goed teken, want de ploeg uit Zwolle kreeg goed tegenstand en wist hier geen raad mee. De taken werden in de rust weer aangescherpt en BAS zou zich volledig moeten concentreren op het spel en zich niet laten meenemen in randzaken. Be Quick zal er anders aandoen om de Biddinghuizenaren uit het spel te halen. Hier was duidelijk meer te halen en zo ging BAS dan ook de kleedkamer uit.

Echter drie minuten na rust werd het 2-1 voor Be Quick. Een fout van onze doelman Jamie, die deze fouten zelden tot nooit maakt dit seizoen, leidde de 2-1 in. Een verkeerde spelhervatting bracht de bal zomaar in de voeten van de spits van Be Quick en deze wist hier wel raad mee. Na deze 2-1 bleef BAS 20 minuten geconcentreerd en vanuit hun taak spelen. Dit leidde dan ook tot 100 procent kansen en het is een wonder dat deze ballen er niet ingingen. Saif kwam in deze fase drie keer alleen voor de keeper maar wist de trekker niet over te halen en Jerry kreeg evenmin de bal tegen de touwen. Na deze 20 minuten ging BAS onnodige risico`s nemen en vielen er gaten achterin. Hier wisten de snelle mensen aan de kant van Be Quick wel raad mee en maakte in kort tempo de 3-1 en 4-1. Hierop volgde nog een slot offensief waar BAS uit een prachtige vrije trap, die genomen werd door Jeffrey, de paal wist te raken en Saif nog een dot van een kans kreeg. Echter de stand bleef 4-1.

Een zwaar geflatteerde nederlaag is het gevolg van deze wedstrijd. BAS heeft voldoende kansen gehad om hier minimaal een punt te halen en zelfs te winnen. Waar deze kansen normaal gesproken blindelings erin worden geschoten door onze aanvallers bleek dat vandaag helaas niet het geval. Maar soms zijn er van die wedstrijden dat het niet meezit en dat is niet erg. Vandaag is deze tegenstander goed tegenstand geboden en het is was mooi om te zien dat de gekozen tactiek werkte. Aanstaande zaterdag volgt een wedstrijd tegen opnieuw een ploeg uit Kampen, dit keer KHC. Na een eerdere nederlaag voor de winterstop tegen deze ploeg zal BAS gebrand zijn om de drie punten zaterdag in Biddinghuizen te houden.

Loyd Hendriks

Sven Hoiting

BE QUICK'28 C2 - BAS JO15-2: 4 - 1

5' doelpunt 0 - 1  Sven Hoiting (Saif Sanharib)