BAS JO15-2 0 - 0 (0 - 0) ASV Dronten C5
24-3-2012, 09:00 uur

BAS wint een punt in de derby.

Verslag BAS C2 - ASV Dronten C5 (0-0) 0-0

Zaterdag 25 maart stond de derby tegen onze Groen-witte buren op het programma. Voorafgaand deze wedstrijd wist BAS dat de tegenstander een geduchte tegenstander was. De spelers van ASVD bestaan namelijk alleen maar uit tweede-jaars C junioren en is een vrienden team wat al enige tijd met elkaar speelt. BAS kon deze ochtend dus hun borst nat maken.

In de eerste helft begon BAS vertrouwelijk in zijn 4-3-3 formatie aan de wedstrijd. Waar in de voorgaande wedstrijden de begin fase volledig in het voordeel was van de rood hemden bleek dit deze ochtend niet het geval. ASVD gaf vol gas en BAS stond de eerste tien minuten volledig met de rug tegen de muur. Het is dan ook een wonder dat er in deze fase niet gescoord werd. Met enig stunt en vlieg werk wist de defensie van BAS stand te houden. In de 25 minuten daarna speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. BAS ging de duels niet uit de weg en er werd mannelijk gespeeld. Dit leidde tot enkele frustratie aan de Dronten kant. Deze ploeg had namelijk veel minder tegenstand verwacht dan dat er door BAS geboden werd. Na 30 minuten werd er overigens al gefloten voor de rust, wat een fout is van de scheidsrechter, maar wat de C2 niet verkeerd uitkwam.

In de rust konden er wat dingen recht gezet worden en dit werd dan ook gedaan. Uit de eerste helft was namelijk gebleken dat de tegenstander voetballend beter was. Door de tweede helft in te gaan met een 4-4-2 opstelling hoopte BAS dat er meer strijd geleverd zou worden. Dit zou namelijk de enige manier zijn om wat te halen tegen deze tegenstander. BAS zou ASVD moeten uitlokken om de lange bal meer te gaan spelen en zodoende meer in de duels te kunnen komen.

In de tweede helft na de rust bleek deze tactiek te werken. BAS kreeg enkele goede kansen via Jerry en Saif maar deze verzuimden om te scoren. Vervolgens was het ASVD wat de klok sloeg en ging het op zoek naar de 0-1. Het enige wat BAS kon doen was tegenhouden en hopen op een counter. Het tegenhouden lukte BAS vrij aardig, maar kostte verschrikkelijk veel energie. Uiteindelijk lukte het ASVD niet om te trekker over te halen en bleek BAS nog gevaarlijk met enkele counters.

BAS heeft deze ochtend echter een punt gewonnen op karakter. Als een tegenstander beter is zal men op karakter moeten voetballen. Uit deze ochtend blijkt dat de C2 hiertoe in staat is en dit mag dan ook als een groot compliment worden gezien. De spelers bleven vanuit hun taak voetballen en dit is ook nodig tegen zulke tegenstanders. Aankomende zaterdag staat Be Quick op het programma. Dit is een zware tegenstander die nog geen enkele punt heeft verloren dit hele seizoen. Het is aan BAS of er misschien een stunt inzit.