10-3-2012, 12:00 uur
De Maten, De Maten 2 Kampen

BAS wint met duidelijke cijfers in Kampen.

Verslag Dos Kampen C3 - BAS C2 (0-2) 0-4

Zaterdag 10 Maart was het eindelijk zover dat we konden aantreden tegen de zwart-gele jongens uit Kampen. In de najaar competitie(voor de winterstop) was dit duel al namelijk twee x afgelast. Dos Kampen eindigde hier als derde en BAS C2 eindigde met een 4e plaats. Deze wedstrijd is nooit ingehaald, want anders was BAS er natuurlijk overheen gegaan en als 3e geëindigd.

Met dit geweten in ons achterhoofd begon de C2 zeer geconcentreerd aan de wedstrijd. De afgesproken taken werden goed uitgevoerd. De eerste 20 minuten was voor de neutrale toeschouwer een drama om naar te kijken. Beide ploegen gaven niks weg en door de uitstekende verdediging van BAS stond het achterin ook als een huis. Echter was dit voor de begeleiding van BAS een genot om te zien. Afgelopen drie wedstrijden was dit namelijk niet het geval en dit is dan ook een teken dat hier groei inzit. Vanaf de zijkant werd echter ook geconstateerd dat er weinig tot niks gecreëerd werd. Er moest iets veranderen en door Saif op de linksbuiten positie te positioneren kwam er meteen meer dreiging in de ploeg. Dit leidde na 23 minuten dan ook tot een doelpunt. Saif schoot met een droge schuiver met zijn linkerbeen de bal in de verre hoek en de keeper van Dos was kansloos, 0-1. Dit zou normaal een enorme boost voor een ploeg moeten geven maar het tegendeel was het geval. Dit gaf Dos de aanleiding om alles vol op de aanval te gooien en BAS met de rug tegen de muur aan te drukken. BAS wist zich in deze fase niet onder de druk uit te voetballen, en achterin werden grote fouten gemaakt met het doordekken. Jamie onderscheidde zich in deze fase van de wedstrijd tot een ware plaag voor de aanval van de Kampenaren. Elke bal op goal was namelijk een prooi voor onze doelman. In de 31 minuut kwam BAS er voetballend voor het eerst uit en Maikel dacht niet na en schoot van een afstand van omstreeks 20 meter de bal over de keeper heen, 0-2. DIt was het perfecte moment om een doelpunt te maken, namelijk vlak voor de rust zodat de Kampenaren met een rot sfeer de kleedkamer binnen liepen.

In de rust werden de puntjes weer op de i gezet en duidelijk gemaakt dat er achterin weer scherp en kort gedekt moest worden. Marcel kwam er in voor Marijn en Stefan kwam er in voor Daniel. Tom Lagendijk kwam er in voor Tom Culenaere en Maikel ging zodoende als laatste man spelen en Tom L in de mandekking.

Na rust bleek er iets geknakt te zijn bij de mannen van Dos. BAS begon vogelvrij te voetballen en het was dan ook een kwestie van tijd voor de beslissende 0-3 gemaakt zou worden. In de 50e minuut werd Jerry diep gestuurd door Saif en Jerry op snelheid is bijna niet tegen te houden. Jerry bedacht zich geen moment en schoot knap beheerst de bal met zijn binnenkantvoet tegen de netten, 0-3. Na deze 0-3 liet de mannen uit Biddinghuizen het na om een monsterscore op het bord te plaatsen. Tal van overtal situaties werden slecht uitgespeeld en het gaf Dos nog enige hoop. Elke aanval van Dos werd echter in de kiem gesmoord door een goed spelende Tom L. Deze gaf de plaatselijke nummer11 van Dos geen enkele kans en liet zien een uitstekende mandekker te zijn. Hierbij wil ik overigens de gehele verdediging een compliment geven die lieten zien de kritiek in de rust goed te hebben opgepakt. In 60e minuut was het onze Saif die met een prachtige boogbal de keeper wist te kloppen, 0-4. De wedstrijd was gespeeld en de punten gingen mee richting Biddinghuizen.

Ik wil bij deze ook een compliment maken aan Sven en Sam. Ze speelde deze wedstrijd heel onopvallend maar hebben enorm veel werk voor de ploeg verricht. Sam heeft denk ik de meeste gaten dicht gelopen en Sven stond tegen twee boomstammen te voetballen maar doordat hij goed zijn taak uitvoerde creëerde hij genoeg ruimte voor de buitenspelers. Aanstaande zaterdag wacht de andere ploeg uit Kampen, Go-Ahead Kampen.