10-12-2011, 10:00 uur
De Strokel, Strokelweg 1 Harderwijk

BAS wint vol zelfvetrouwen van VVOG

VVOG C3 - BAS C2 (1-3) 1-5
BAS was duidelijk de sterkere in de oefenwedstrijd tegen VVOG. Tom Culenaere had zijn verdienstelijke debuut na enkele jaren niet op het voetbalveld te hebben gestaan. Voor Ricardo was het helemaal de eerste keer om in de BAS-kleuren mee te doen aan een wedstrijd. BAS combineerde goed en was veel op de helft van VVOG ook door een uitstekende verdediging. Alleen in het eerste kwartier na de rust probeerde VVOG druk te zetten maar dat leidde niet tot groot gevaar. BAS stichtte met zijn aanvallen wel veel gevaar met de levensgevaarlijke spitsen maar ook door slim te spelen. Opvallend is het zelfvertrouwen van de spelers ten opzichte van het begin van het seizoen. Door de overwinning op ook een goed meedraaiende VVOG in de derde klasse laat BAS zien een hele goede derde klasser te zijn met kansen om in de top daarvan mee te draaien na de winterstop!

Vanaf het begin van de westrijd leit BAS zien levensgevaarlijk te zijn. Het duurde tien minuten voordat de score werd geopend nadat er al wat goede mogelijkheden waren geweest. Saif Sanharib opende de score. Het werd na niet lange tijd toch al 1-1 door een prachtig afstandschot van de linkerspits (dame) van VVOG. BAS liep echter voor rust uit tot 1-3 door wederom twee doelpunten van Saif. Hieraan vooraf ging het goede verdedigende (Marijn Stuifzand wederom sterker) en storende werk van de middenvelders van BAS die de opbouw van VVOG op tijd in de kiem smoorden. De opbouw via de vleugelspitsen was telkens het gevolg. Jerry van Lienden en Patrick Woud spelen super goed in dienst van het elftal waarbij Jerry een ware plaag is op rechts in de aanval.

In de tweede helft laat VVOG net na de rust zien dat ze er een echte wedstrijd van maken en zetten BAS onder druk op hun eigen helft. De verdediging meteen onder leiding van de centrale man Tom Culenaere houdt echter goed stand. In de tweede helft laat spist Sven Hoiting zien ook weer goed te gaan draaien en straalt ook zelfvertouwen uit. Sven maakt de 1-4 en de 1-5. Gecontroleert wordt de tweede helft uitgespeeld.
Mooi om te zien hoe een team vorderingen maakt gedurende het seizoen.