Bekerwedstrijd
3-9-2011, 09:00 uur

BAS C2 LAAT ZICH VERRASSEN DOOR DRONTENAREN

BAS C2 – AsvDronten C3 2-6 (0-5)

Na een aantal goede wedstrijden trof BAS in deze bekerwedstrijd een tegenstander van formaat; AsvDronten C3. Een wat slap begin zorgde gelijk al voor een achterstand die in het vervolg van de wedstrijd niet meer goed kon worden gemaakt. Zeker de aanval van de Drontenaren in de eerste helft was goed verzorgd en met spits Paul erg gevaarlijk. In de tweede helft probeerde BAS de wedstrijd naar zich toe te trekken en slaagden daar wel in maar een gelijkspel of winst was er niet meer uit te slepen.
Kort na het begin van de wedstrijd was het al heel snel 0-2 door goed verzorgde aanvallen. BAS had in die fase ook twee goede kansen maar deze gingen op de lat en naast. Daarna was Dronten sterker en werden nog drie doelpunten gemaakt ruim voor de rust. De laatste fase voor rust wist BAS de wedstrijd weer enigszins onder controle te krijgen. Het was een eerste helft waarbij niet iedereen bij de les was.
In de rust was afgesproken dat iedereen voor nog een maximaal resultaat zouden gaan en dat was de tweede helft ook wel te zien. Ook was de sterke spits van Dronten gewisseld. Jaimie van Houten stond ook steeds beter te keepen en hield er een aantal ballen goed uit. Dronten kreeg nog makkelijk een penalty mee en scoorden de 0-6. De werklust van eerdere wedstrijden kwam weer te voorschijn en leverde ook verdiende doelpunten op voor BAS. Patrick Woud opende de score door de bal leep bij de tweede paal over het natte gras in de hoek te schuiven; 1-6. Even later onderschept Rick van Os de bal op de helft van de tegenstander en neemt de bal mee richting het strafschopgebied en schiet de bal naar de vrijstaande Sam Schurink die keurig afrondt op doel en daarmee voor de eindstand van 2-6 zorgde.
In de competitie heeft BAS de kans om het bekerverlies goed te maken tegen AsvDronten C3. Voor Bas is uitschakeling voor de beker dichtbij. Een wedstrijd tegen Oene C2 rest nog in de beker maar bij winst van AsvDronten tegen KCVO, is BAS uitgeschakeld.