BAS JO15-2 8 - 0 (4 - 0) Swift '64 C2
19-11-2011, 09:00 uur

BAS heer en meester in derby tegen Swift

BAS C2 - Swift C2 8-0 (4-0)

Vanaf het begin was het duidelijk dat BAS in goede vorm is. Vanaf het fluitsignaal werd de aanval gezocht en was de helft van Swift waar het spel plaats vond. Alle spelers hadden hun bijdrage in het verzorgde spel. Het werd de trainer wel gemakkelijk gemaakt om te beslissen welke spelers op de bank begonnen. De drie waren allemaal te laat op het sportcomplex (Jaimie van Houten, Marcel de Boer en Rene van Ittersum). En bij afwezigheid van de 2e keeper Bas Peet was het Sam Schurink die het doel in de eerste helft moest verdedigen, wat hij keurig deed. Aanvoerder was opnieuw Patrick Woud die opnieuw zijn constante vorm liet zien.

Vanaf het begin combineerde BAS er goed op los wat in de eerste tien minuten tot vier mogelijkheden leidde. Na tien minuten kon keeper Sam voor het eerst een bal van de tegenstander in de armen nemen. Toch duurde het tot de twintigste minuut voordat de score werd geopend. Dit gebeurde nadat Swift een goede aanval had waarbij de aanvaller alleen op het doel af kon (was dat geen buitenspel assistent???) maar er te lang over deed en goed werd verdedigd. Uit de opbouw was het BAS die een uitstekend aanval opzette en de afronding was succesvol; 1-0. In de resterende tijd voor rust werd er nog driemaal gescoord.
De tweede helft gaf een dezelfde beeld te zien. Swift mocht wel wat meer komen en werd wat gevaarlijker maar het was BAS die gedurende de tweede helft het spel weer naar zich toe trok. Darwin de Ruiter stond sterk te spelen achterin en speelde zijn beste wedstrijd van het seizoen, wat ook werd waargenomen door het genietend publiek, waaronder zijn vader. In de laatste twintig minuten van de tweede helft werd er opnieuw vier keer gescoord waarbij Swift tot tweemaal toe de bal door de druk, in eigen doel werktten. De aanvallers Jerry van Lienden, Patrick Woud, Sam Schurink en Saif Sanharib vinden elkaar steeds beter wat tot uiting komt in het aamtal doelpunten. Hier wordt aan gewerkt.

Maar nogmaals iedereen bij BAS speelde met inzet en goed. Het juichen en feest vieren kan bij de C2 nog veel beter! De leiding en coach zullen nog meer gaan werken aan teambuilding en saamhorigheid was het commentaar van de leiding.