12-11-2011, 10:30 uur
Op de Heide Elspeet, Uddelerweg 100 Elspeet

BAS houdt het lang spannend maar wint dik verdiend

Elspeet C1 - BAS C2 0-1 (0-0)

Voorafgaand deze wedstrijd stonden deze ploegen op een gelijk aantal punten. Er werd dus een gelijkwaardige strijd verwacht om een plek in de subtop te bemachtigen. Op het veld bleek echter dat BAS de sterkste ploeg was. Het heeft alleen te lang geduurd voordat dit verschil gemaakt werd op het scorebord.

Zoals wel vaker dit seizoen begon BAS furieus uit de startblokken, en zette Elspeet vast op hun eigen helft. Binnen 10 minuten had BAS al drie 100 procent kansen. Uit uitstekend combinatie voetbal werden deze kansen gecreeërd. Het is dan ook een genot om te zien hoe dit team groeiende is ten opzichte van het begin van het seizoen. Echter Saif wist tot tweemaal toe het houtwerk te raken, en Sam was dichtbij een doelpunt. Na deze 10 minuten zakte BAS iets terug. Dit duurde tien minuten, en toen vond BAS het wel weer genoeg. De druk werd weer opgevoerd, en er kwamen genoeg momenten om tot score te komen. Dit werd echter nagelaten, en daardoor werd er met 0-0 op het scorebord de rust ingegaan.

In de rust werd besproken dat BAS zo door moest gaan, en dat de goal vanzelf zou vallen. Er werd bij vlagen goed tot zeer goed gevoetbald, en de verdediging stond deze middag als een huis onder aanvoering van Darwin. De eerste 15 minuten na de theepauze waren dan ook weer voor BAS. Na deze 15 minuten zakte de ploeg weer in om er vervolgens met snelle counters weer uit te komen. Dit pakte in de 25e minuut na rust goed uit. Na een zeer mooie aanval over 6 schijven werd de bal schitterend ingeschoten door de topscorer Jerry. Het was de ploeg uit Biddinghuizen die zeer verdiend op voorsprong kwam. Echter na de 0-1 verzuimde BAS om het slot in de deur te gooien, en dit gaf de Elspeetse ploeg hoop. De gevaarlijke momenten werden echter uitstekend verholpen door de uitstekend spelende verdediging van vandaag, en door doelman Jamie die zijn rentree maakte na een elleboog blessure. In de counter had BAS nog een paar goede kansen maar het wist overtal situaties van 3 tegen 1 niet uit te spelen, hierdoor maakte BAS het zichzelf weer onnodig lastig.

Concluderend is BAS vandaag de verdiende winnaar, en is het weer een stap dichterbij de subtop in de derde klasse. Het is mooi om te zien om genoeg punten waarop getraind wordt terug te zien op het veld. Er zijn echter nog genoeg aanknopingspunten om de ploeg nog beter te laten draaien. Maar er zit duidelijk nog rek in deze ploeg.