29-10-2011, 12:15 uur
De Verbinding, Sportlaan 4 Zwolle

Bescheiden winst voor duidelijk sterker BAS.

CSV'28 C3- BAS C2 1-3 (1-0)

Winst voor BAS in deze competitiewedstrijd zou betekenen dat er aansluiting is met de middenmoot in deze 3e klasse. De hele wedstrijd liet BAS dat zien door de controle te hebben over de wedstrijd met als eindresultaat een dik verdiende overwinning waar CSV nog goed wegkwam met het aantal doeplunten wat zij tegen kregen.

Vier goede kansen werden voor de rust niet benut door BAS. Het was de scheidsrechter die BAS sterk benadeelde in de eerste helft door CSV een penalty toe te kennen voor een bal die de schouderpartij van Darwin de Ruiter raakte. Het kadootje werd goed uitgepakt door de Zwollenaren. De gelijkmaker van Saif Sanharib werd onterecht afgekeurd. Patrick Woud nam daar aan voorafgaand de bal mee in het strafschopgebied en kon van dichtbij de paal afronden waarbij de bal terug kwam van de keeper en Saif uit de rug komend van Patrick de bal in het doel werkte. Ruststand 1-0.

De rust werd benut om weer geheel fris de kleedkamer uit te komen en in de tweede helft te laten zien waar de Biddinghuizenaren toe in staat zijn. Jerry van Lienden was uitgeleend aan de C1 maar had met zijn ouders de moeite genomen om toch naar Zwolle te gaan. In de tweede helft was BAS duidelijk de baas in de wedstrijd en werd al snel de 1-1 gescoord door Saif die van links komend tot vlak bij het doel kon dribbelen en goed inschiet. even later ligt ook de 1-2 in het doel wanneer de steeds vaker opkomende Rene van Ittersum de bal bij Saif bezorgd en de bal in de draai goed meeneemt en goed afrond. De verdediging vangt alles op en de opbouw telkens beter gevonden. Vele kansen volgen. Keeper Bas Peet krijgt in de tweede helft een enkele bal die via de tegenstander in zijn handen komt. Jerry en Saif wisselen van vleugel en Marcel de Boer heeft een prachtige crosspass van rechtsachter naar linksvoor. Jerry wipt de bal uitstekend over de keeper; 1-3. de resterende minuten worden keurig uitgespeeld ondanks dat CSV nog probeert aan te dringen.

BAS had de score nog veel hoger kunnen laten zijn als er in de aanval beter wordt gecombineerd met name door Saif maar die ontwikkeling zit er duidelijk in. Ook konden de kansen nog beter worden benut.