BAS JO15-2 1 - 3  Go Ahead K. C2
15-10-2011, 09:00 uur

Wel verlies tegen Go Ahead maar BAS komt eraan

BAS C2 – Go Ahead C2 1-3 (0-2)

Go Ahead Kampen C2 is een kampioenskandidaat was bekend en alles moest uit de kast om een goede prestatie neer te zetten. En BAS C2 realiseerde zich dat en ondanks dat de wedstrijd werd verloren is er een stap voorwaarts gezet om in de komende periode punten te pakken.

Go Ahead was met name de eerste helft wat sterker en kwam gelukkig op voorsprong door een bal die op het koude natte gras een soort versnelling kreeg die niet goed werd ingeschat en vanaf dertig meter het doel in gleed. Er ontstond een gelijk opgaande strijd en BAS kwam gedurende de eerste helft steeds vaker op voetballende wijze op de helft van de Kampenaren. Maar de verdediging van de Kampenaren stond goed. Uiteindelijk werd de ruststand 0-2 omdat de bal voor de voeten viel van de Kamper spits.

Na de rust was er een nog sterker BAS te zien. Go Ahead bleef ook goed bezig en kwam een paar keren gevaarlijk in het strafschopgebied terecht maar keeper Bas Peet redde een aantal keren. Ongelukkig genoeg werd het toch 0-3. Een kwartier voor tijd maakte Go Ahead een overtreding net buiten het strafschopgebied. Jeffrey Overeem liet zijn specialiteit zien en krulde de bal over de muur mooi onder de lat en onhoudbaar voor de keeper; 1-3. BAS drong aan en het zelfvertrouwen groeide enorm, en er waren mogelijkheden voor een 2-3 maar de verdediging van Go Ahead hield stand.

Er stond weer een team te voetballen bij BAS!