24-9-2011, 12:00 uur
Burgemeester Dekker Sportpark, Educalaan 1 Dronten

BAS laat zich de laatste 20 minuten slachten!

Asv Dronten C3 – BAS C2 8-0 (3-0)

Gedurende de eerste helft en het eerste kwartier van de tweede helft was BAS een waardige tegenstander voor Dronten maar in de laatste 20 minuten knakte er iets en bleven er in het slot nog maar een beperkt aantal spelers over bij BAS die hun taak uitvoerden of de zeer hard nodige speldiscipline toonden.

In de eerste helft was er zeker wel een sterker Dronten te zien met aardig wat kansen, en dat was ook wel de verwachting. BAS had niet veel kansen maar wist wel tegenstand te bieden en probeerden er uit te komen wat tot enkele kansen leidden. Net als in de beker bleek de aanval van Dronten het sterkste wapen. BAS was wat slordig bij balverlies en dat werd goed uitgespeeld door Dronten. Tot tweemaal toe ontstond er een tegendoelpunt omdat er midden voor het doel makkelijk een vrije man was te vinden. Jeffrey Overeem schoot nog op de paal uit een vrije trap. In de rust was het idee om net als thuis, er nog wat uit te proberen te slepen. Gedurende het eerste kwartier in de tweede helft was BAS behoorlijk veel op de helft van Dronten te zien. Echt gevaarlijk werd het nog niet. De 4-0 van Dronten hakte er dan ook echt in en vele hoofden gingen hangen en omzettingen en wissels brachten zeker geen verbetering. De bal kon zelfs niet meer goed worden uitverdedigd en eenvoudig kon Dronten daarvan profiteren. Er vielen veel doelpunten door onhandig balverlies of persoonlijke fouten. De overtuiging en concentratie was weg en gemopper ontstond. Eindstand 8-0.

Er is erg veel werk aan de winkel met het team en veel verbeteringen zijn nog mogelijk. AsvDronten C3 is wel duidelijk de favoriet voor de titel.