BAS JO15-2 1 - 4  KHC C1
17-9-2011, 09:00 uur

GEVAARLIJK KHC WINT VAN ONWENNIG BAS

BAS C2 – KHC C1 1-4 (1-2)

BAS blijkt nog steeds op weg te zijn naar de juiste formule. In de 2e competitiewedstrijd leverde dat een wedstrijd op waarbij BAS goede momenten en kansen had. Maar door nog wat slordigheden en het elkaar nog niet zo makkelijk kunnen aanspelen kan KHC met regelmaat de bal veroveren en gevaarlijk worden.

Sven Hoiting was er voor het eerst bij na zijn vakantie en werd in de spits opgesteld. Zeker de eerste helft werd hij moeilijk gevonden. Het duurde een kwartier voordat BAS de eerste aanval in petto had die verder ongevaarlijk bleef. In de 19e minuut is de eerste grote kans in de wedstrijd voor KHC maar wordt er gemist. Bij het uitverdedigen gelijk er na wordt de bal al heel snel verloren en in het doel gewerkt; 0-1. Ondanks dat de hele verdediging de hele tijd goed zijn mannetje stond was het kort daarna gelijk weer raak waar KHC na een scrimmage voor het doel de 0-2 simpel binnen schieten. Na een half uur spelen heeft BAS de eerste gevaarlijke aanval in petto die met grote snelheid wordt uitgevoerd. De keeper verwerkt het schot en BAS krijgt een hoekschop. Het is Patrick Woud die attent is en met zijn hoofd de bal via de handen van de keeper in het doel werkt; 1-2.

In de tweede helft weten beide keepers veel ballen te redden. Jamie van Houten van BAS houdt ook een aantal ballen goed tegen. In de 5e minuut na rust komt er een middenvelder van KHC op met de bal en mag hij veel te vrij doorlopen en afwerken op doel; 1-3. Toch breekt er voor BAS dan een goede periode aan en hangt de aansluitingstreffer in de lucht. In de 10e minuut na rust heeft BAS een goede combinatie en werkt Jerry de bal tegen de lat. Ook Sven krijgt een schotkans binnen het strafschopgebied maar de keeper redt. Tien minuten voor het einde lukt het KHC wel om van binnen het strafschopgebied de bal in het doel te schieten; 1-4. BAS blijft wel voetballen en dat levert nog een mooie combinatie op wat een schotkans oplevert voor de hele wedstrijd hard werkende Patrick Woud, maar opnieuw redt de keeper van KHC.

Uiteindelijk wint terecht het sterke KHC maar als de doelpunten wat minder makkelijk worden weggeven en de combinaties beter gaan lopen dan zit er absoluut nog meer in.