KCVO C2 1 - 2 (1 - 1) BAS JO15-2
27-8-2011, 13:00 uur
De Egelbeek, Kouwenaarspad 42 Vaassen

Bas c2 wint ook de eerste bekerwedstrijd met 1-2.

Op zaterdagmiddag 27 augustus stond voor de mannen van de C2 hun bekerwedstrijd op het programma. Dit keer moesten de velden van KCVO (vaassen) worden betreden om drie punten mee te nemen.

Wissel: Anouschka

Er werd weer met een 4-4-2 opstelling gestart, waarin Sam in balbezit als derde spits moest fungeren.
In minuut 1 kreeg BAS misschien wel de grootste kans, en een niet te missen kans, van de wedstrijd. Jerry werd rechts diep gestuurd door Rick en Jerry gaf de bal uitstekend voor bij de tweede paal. Hier stond Patrick goed gepositioneerd en hij kon de bal zo intikken maar dit gebeurde niet. Wonder boven wonder ging de bal er niet in en de paal werd geraakt, wat overigens een hele knappe prestatie is want de paal raken was moeilijker dan de bal erin te schieten.
De eerste 20 minuten waren eenrichtingsverkeer en er werden drie 100 procent kansen om zeep geholpen aan de BAS kant. Na 12 minuten was het dan toch raak door Patrick ``Woodiewoodpecker`` Woud, deze werd diep gestuurd door Darwin en Woodie bleef heel koel voor de goal en lobte de bal prachtig over de keeper, en het was zeer verdiend 0-1.
Jeffrey ging er vervolgens af vanwege een vervelende teen blessure, en er moest gewisseld worden: Anouschka kwam er in voor Jeffrey en ging op de nummer tien positie voetballen, dit hield in dat Sam ``Scholes`` Schuring als verdedigende middenvelder moest gaan voetballen.
Na deze wissel kostte het enkele minuten voor het weer goed stond op het veld. Van deze minuten wist KCVO dankbaar gebruik te maken. Door een individuele actie van de sterk spelende linksbuiten van KCVO werd het in de 30e minuut 1-1. Het was overigens het enige aanvallende wapenfeit van de tegenstander deze wedstrijd. Na de 1-1 raakte BAS nog twee keer het houtwerk door een geweldig schot van Sam ``scholes`` en daarna wist Patrick ook nog de lat te raken. Het bleek overigens geen uitzondering dat het houtwerk geraakt zou worden deze middag. In de laatste minuut voor rust scoorde Jerry nog de 1-2, althans dat had de 1-2 moeten zijn, maar deze werd geheel onterecht afgekeurd wegens buitenspel.

BAS C2 had moeite om deze wedstrijd zijn kansen af te maken en het net te vinden. Er werden keer op keer kansen gemist, zo had Jerry ``speedy gonzalez`` erg veel moeite om de lat niet raken (hij raakte hem deze wedstrijd maar liefst 3 x) en wisten Anouschka en Patrick het voor elkaar te krijgen om voor open goal naast te schieten of de paal te raken.
Na 60 minuten kreeg BAS een vrije trap 18 meter van de KCVO goal af en deze werd er prachtig ingekruld door Patrick ``woodie`` en het was weer 1-2. Maar ook dit doelpunt werd weer geheel onterecht afgekeurd wegens ``buitenspel``. Hoe kan een vrije trap die er in een keer wordt ingeschoten nou buitenspel zijn? De scheidsrechter gaf na afloop van de wedstrijd zijn fout toe en dit bleek gelukkig geen dure fout te zijn. In de laatste 5 minuten werd Jerry links gepositioneerd om zo van die kant nog meer dreiging te creëren en dit bleek goed uit te pakken. In de 68e minuut wist Jerry de wedstrijd te beslissen door de bal vanuit de linker kant in het goal te krullen.

Over het geheel gezien kan er met tevredenheid worden teruggekeken aan deze wedstrijd. Alleen de kansen zullen dit seizoen toch een keer moeten worden afgemaakt om zo onnodige problemen te voorkomen. Maar het feit dat er zoveel kansen gecreëerd is al zeer positief en baart weinig zorgen voor het komende seizoen.