Zwolsche Boys C3 0 - 3 (0 - 1) BAS JO15-2
5-9-2009
Jo van Marle sportpark, Landsheerlaan 42-44 Zwolle

BAS C2 wint verdiend, maar scoort te weinig.

De laatste bekerwedstrijd stond op het programma. Het weer was prima, de tassen gepakt.
We vertrokken naar Zwolle om aan te treden tegen de C3 van Zwolsche Boys. Het werd een makkelijke wedstrijd waarin de Zwollenaren niet aan voetballen toe zijn gekomen en waarbij er vele kansen gemist zijn door de C2.

Om half elf kwam de scheidsrechter het veld op, na een slappe en korte warming-up. Wat ook te zien was aan het spel het eerste kwartier. Arlind begon sterk en was nadrukkelijk aanwezig op het veld, hij stuurde Thomas meerdere malen weg met goede steekpasses. Ruben Bosch gooide ook goed de beuk erin. Hij maakte de hele wedstrijd vol in de spits. De verdediging stond van meet af aan sterk met Jan, Brett, Ruben Noome en Jan-Erik. Het eerste echte wapenfeit kwam na een kwartier toen Arlind op het middenveld de bal veroverde, hij hield als Rivaldo maar liefst vijf man bezig en liet ze zijn hakken zien. De één-op-één tegen de keeper wist hij niet tussen de palen te krijgen. De wedstrijd rommelde wat verder, zonder echte kansen met veel balverlies aan beide kanten op het middenveld. Na een overtreding van Zwolsche Boys kregen we een vrije trap van een meter of twintig. Maurice die redelijk onzichtbaar was nam de vrije trap met gevoel en krulde hem in de rechterbovenhoek, erg knap! 1-0 voor BAS!! Hierop volgde vele kansen en de Zwollenaren werden compleet weggedrukt. De spelers van BAS waren alert en mede daardoor werd de tegenstander slechts enkele malen gevaarlijk, maar tot echte kansen kwam het niet. Een vrije trap net buiten de middencirkel van Zw. Boys werd over de verdedigende lijn geschoten waarop Jaimie goed uitkwam en zodoende voor het eerst in actie mocht komen. BAS ging door waar ze gebleven waren, bij aanvallen en het missen van kansen, Thomas wist niet te scoren na steekballen van Arlind, Maurice en Sander. Ook Ruben wist de bal niet langs de keeper te krijgen. Ook uit corners wisten de Biddinghuizenaren eveneens niet te scoren, kopbal op de paal door spits Ruben en linkshalf Edwin kopte tegen een verdediger aan. Jan kreeg de bal mee vanuit het centrum, nam aan met links en schoot met rechts langs het doel. De keeper wist in de eerste helft nog een bal goed te pareren van Ruben Bosch en daarmee floot de scheidsrechter af, ondanks dat de bal nog in de zwolse 16 lag, midden in een aanval!

De tweede helft werd er gewisseld. Maurice ging centraal voetballen en de hoop was dat daar meer uit zou komen. De goed spelende Arlind ging eruit, hij zal zijn minuten maken in belangrijkere wedstrijden. De verdediging kende twee mutaties, Sander Langebeeke kwam het veld in voor Jan en Jim kwam in plaats van de nog niet vermoeide Jaimie onder de lat.
Nigel wilde graag de spits in, maar voetbalde linksmid, Marc speelde rechts half en in de aanval ging Thomas eruit voor keeper Marcel.

Marcel speelde goed, wat enkele ouders toch wel deed verbazen. Wel was hij na een minuut of vijfentwintig gesloopt en kwam Thomas er weer in. Nigel speelde zoals verwacht ver naar voren en daardoor kwam Zwolsche Boys nog meer onder druk. Wel mag er iets vaker gepasst worden. Vaak werd er voor de actie gekozen door de middenvelders, hierdoor wordt het veld kleiner en moeilijker om te scoren. Maurice die net als Arlind erg sterk aan de bal is, kan dit wel proberen, hier kwam dan ook meer uit. Zoals een mooie steekbal op Ruben die ditmaal de keeper vond. Positioneel stond BAS sterk maar het tempo was erg laag, waardoor de centrale verdedigers uit Zwolle vrij gemakkelijk fouten van medespelers konden opvangen. Er werd hierdoor veel te weinig gescoord, kansen waren er ook in de tweede helft in overvloed. Nigel overlapte Sander veel aan de linker flank, waar de Zwollenaren het moeilijk mee hadden. De verdediging had geen moeite met de tegenstanders. Sander Langebeeke speelde erg sterk en was ook sterk aan de bal. Schoten op doel waren er van Marc die veel van zijn broer geleerd heeft. Zo ook het harde schot, deze gingen helaas wel ruim over, eveneens geleerd van zijn broer. Jim heeft de bal niet hoeven vangen vandaag. Eenmaal keek hij een bal naast en uit een corner greep hij naast de bal, maar dit werd goed opgevangen door de overige verdedigers.
Toch hadden beide keepers weinig te doen vanmiddag. Jan-Erik mistte de bal maar Brett gleed de bal veilig over de zijlijn. Maurice was in de tweede helft vaker aan de bal en het goede spel in de tweede helft werd beloond hij veroverde de bal en dribbelde zich de zestien binnen. Met een goed schot zette hij de 2-0 op het scorebord! Thomas kreeg een bal van Ruben bij de tweede paal, deze bleek echter net iets te scherp te zijn. BAS bleef voetballen, Arlind wilde er graag weer in, maar dat gebeurde niet meer deze ochtend en zo was Maurice de aangewezen man op 10 die het spel dicteerde. Zelf koos hij voor een actie en dan kun je het notitieblokje erbij pakken want dan gaat er een doelpunt vallen. Hij faalde niet en schoot fraai binnen. De hattrick was een goede revanche op het matige spel in de eerste helft. Er volgde nog een aantal corners maar geen doelpunten en zo wint BAS verdiend maar had de uitslag veel groter moeten zijn.