13-3-2004
De Maten, De Maten 2 Kampen

Kampen C1 - BAS C2

De opstelling in de eerste helft tegen de C1 van Kampen was als volgt:

Keeper: Remon Janssen, Verd. Stephan Vuyk, Tim Breg, Niek Breg en Rick Keek. Mid. Koen Schols, Niels Bos, Ard Klompe. Aanv: Jordy Litz, Jeroen Tolhoek en Thierry Kreutze. Zo als je aan de opstelling kan zien spelen we 4-3-3. Ook was Thierry uit de C3 gehuurd en Jordy uit de C1.

Het begon eigenlijk hetzelfde als vorige week. De tegenstander begon sterker maar na ongeveer een kwartier spelen ging het spel weer gelijk op. Weer uit een paar vrijetrappen kreeg Bas zijn kansen. De eerste kwam via Tim. Jeroen kreeg de bal maar kon die niet onder de lat plaatsen. Een schot op de lat dus. Maar dat was niet de enige vrijetrap. Bij de 2e (Bijna op de zelfde plaats als de eerste) hielden we er alleen een kopbal aan over. Koen nam de vrijetrap en plaatste de bal mooi op Ard z'n hoofd. Maar omdat Ard de bal niet genoeg kracht mee kon geven was de bal simpel te vangen voor de kleine keeper. De 3e en overgins laatste waar een kans uit kwam werd genomen door Jeroen. Maar omdat hij de bal verkeerd raakte kwam de bal helaas bij de verdediging. Toen was er een betere periode voor V.V. Kampen. Ze waren veel in de aanval maar omdat de verdediging goed zijn werk deed kregen ze nouwelijks kansen. Toch kwamen ze er wel. Mede door dodespel situaties. Meestal uit een corner of vrijetrap kwamen de kansen. Zo ook na ongeveer 20 minuten spelen. Niek maakte een slijding op de bal waardoor die over de achterlijn ging. De corner werd genomen en kwam bij de nummer 14 van V.V. Kampen. Hij begon een slalom en speelde iedereen uit alsof ze er niet stonden. daarna gaf hij de bal met'z'n buitenkant en simpel tikje en schoot de 1-0 binnen. Daarna waren er nog weinig kansen tot vlak voor rust. Na een diepe pass van Tim kwam de bal bij Jeroen die zorder nadenken uithaalde. De keeper was vrijwel kansloos. 1-1. Even na de aftrap werd er gefloten voor de rust.

In de rust werd er over de eerste helft gepraat er zouden (werd voor de wedstrijd gezegt) veranderingen aangebracht maar omdat we heel goed speelde ging dat niet door. Er werden wel wat tactische aanpassingen gemaakt. De rechts en links voor moesten naar de andere kant gaan lopen zodat er aan een kant ineens twee spitsen zouden lopen en de rechts of links midden vrij naar voren konden lopen.

In de eerste 5 minuten was V.V.Kampen beter. Maar we konden de bal wel steeds uit het doel houden. in de 6e minuut na rust kreeg de ploeg uit Kampen een corner. Hij werd genomen en door de wind daalde de bal in eens heel hard en verdween achter Raimon.2-1 Dat was heel jammer voor ons maar daar kon niemand iets aan doen. na dat doelpunt zakte Kampen terug en gingen op de counters spelen. maar ze maakte steeds één fout bij een counter ze gingen allemaal naar voren. Gelukkig werd iedere bal al voor dat kampen hem onder controle kon krijgen onderschept door de verdediging en meteen naar voren geschoten. Daardoor kon Bas meteen daarna een counter nemen de eerste werd goed door getikt maar toen de bal diep werd gegeven en Koen wou schieten werd hij al onderuit gehaald. toen kwamen der een paar corners achter elkaar omdat de verdediging de bal iedere keer weer over de achterlijn.Daarna kwam er ook nog een actie van jeroen die hem op de paal schoot. maar de keeper gaf de bal nog een tik en vloog weer over de achterlijn. Koen en Remon riepen Tim naar voren. De bal werd door de verdediging precies bij tim in zijn voeten gelegd en tim haalde uit en alle verdedigers sprongen aan de kant de bal vloog in het doel. 2-2. Een minuut later ging jordi op een toer en schoot de bal maar net naast. Toen floot de scheids af.

Man of The Match: Tim Breg.